Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

AKO SA ZBAVÍM ODUMRETÝCH BUNIEK?

ODPOVEĎ JE JEDNODUCHÁ: PÍLING (EXFOLIÁCIA).

Prečo je moja tvár drsná a hrboľatá?

Prečo vyzerá moja pokožka tak otupene a sivo?

Prečo sa môj makeup tak ťažko nanáša?

Prečo sa mi stále vytvárajú biele bodky?

Prečo sa mi pokožka odlupuje?

Prečo mám čierne bodky?

Prečo vyzerajú moje póry také veľké?

Prečo moja pokožka vyzerá tak zle?

 

Ak ste si položili jednu alebo viac z týchto otázok, máme aj my pre vás jednu otázku: „Pílingujete?“ Poďme vysvetliť ...

 

Časová os obmeny kožných buniek

Po celý náš život prechádza naša pokožka fázami. Keď prvýkrát prídeme na svet, naša pokožka všeobecne funguje najlepšie. Rýchlo a efektívne vylučuje mŕtve bunky a nahradzuje ich novými bunkami, ktoré sú s dokonalou DNA. Preto majú bábätká a deti takú nádhernú, žiarivú a mimoriadne jemnú pokožku, na ktorú všetci tak žiarlime.

 

Potom, keď sa dostaneme ku tínedžerom, zrazu sa naša dokonalá pokožka vymkne z pod kontroly. Naše hormóny sa naštartujú, čo môže spôsobiť hromadný nadmerný prísun oleja, ktorý nadmerne živí baktérie žijúce na našej pokožke, čo vedie k explózii vyrážok a zápalovým záchvatom. Ach, radosti z dospievania!

 

Väčšina ľudí nakoniec dospeje do bodu, keď sa ich hormóny usadia a majú pocit, že ich pokožka je pod kontrolou. Uf! Vitajte v dospelosti; tvoja pokožka už bude teraz po zvyšok života vyzerať VÝBORNE, však? Hm...

 

Ide o to, že akonáhle dosiahnete asi 25 rokov, obnova vašich kožných buniek sa spomalí. To znamená, že všetky tie mŕtve bunky, ktoré vaša pokožka zvykla účinne vylučovať, tam zrazu zostávajú oveľa dlhšie ako predtým. Výsledok? Skončíte doslova pokrytý vrstvami a vrstvami odumretých buniek pokožky, ktoré sa môžu šúpať, cítiť drsné a hrboľaté, pôsobiť otupene a šedo a spôsobovať nezápalové vyrážky, ako napríklad biele bodky a čierne bodky, pretože sa vám zachytia v póroch. Drahé ošetrenia, na ktoré chodíte prestanú mať efekt, a vaša pleť sa všeobecne cíti a vyzerá strašne.

 

Zaujímavosť: v čase, keď dosiahnete 50. rok života, môžu byť mŕtve bunky na vonkajšej vrstve vašej pokožky mŕtve až 3 mesiace. Nechutné, čo?!

 

Ako sa zbavím odumretých buniek pokožky?

Sme veľmi radi, že ste sa pýtali!

 

Odpoveď na zbavenie sa mŕtvych buniek, ktoré sa stále zadarmo vozia na vašej pokožke, je jednoduchá: píling (exfoliácia).

 

Keď exfoliujeme, pomáhame našej pokožke zbaviť sa odumretých buniek na najpovrchovejších vrstvách. Toto umožňuje tým sviežejším, mladším a žiariacim kožným bunkám, ktoré si pamätáte z doby pred spomalením procesu ich obnovy, aby sa znovu dostali na povrch a ukázali svoje krásne tváre.

 

Predtým, ako začnete hľadať tú starú tubu z marhuľového pílingu, o ktorej si myslíte, že je skrytá v zadnej časti kúpeľňovej skrinky, radi by sme vám predstavili inú škálu exfoliácie, ktorá prináša ešte viac výhod.

 

Exfoliačné toniká

Z hľadiska ľahkosti používania sú exfoliačné toniká také jednoduché, ako to len ide! Jednoducho navlhčite bavlnený tampón zvoleným tonikom, potom si ním prejdite po pokožke a hotovo.

 

Ak ste v klube 25+ a chcete urýchliť obnovu svojich kožných buniek, mali by ste zvoliť exfoliačné tonikum, ktoré obsahuje kyselinu glykolovú. Táto vo vode rozpustná alfa-hydroxy kyselina, ktorú nájdete prirodzene v rastlinách, ako je cukrová repa a cukrová trstina, pomáha pri odstraňovaní „lepidla“, ktoré viaže tieto odumreté bunky na vonkajšiu vrstvu pokožky, aby sa mohli ľahšie a rýchlejšie odstrániť.

 

Náš sortiment obsahuje dve rôzne exfoliačné toniká s kyselinou glykolovou.

 

Liquid Gold obsahuje svoju 5% kyselinu glykolovú pri nízkom pH, aby maximalizovala svoju účinnosť, a je vhodná pre väčšinu typov pleti. Odporúčame začleniť Liquid Gold do vašej rutiny počas troch večerov v týždni, alebo najviac každý druhý večer. Ak ste kyselinu glykolovú ešte nepoužívali, odporúčame vám začať pomalšie, aby si vaša pokožka zvykla.

 

Instant Facial obsahuje rovnaké množstvo kyseliny glykolovej ako Liquid Gold, ale jeho pH je tlmené a obsahuje tiež množstvo upokojujúcich rastlín. Je vhodný pre všetky typy pleti, ale ak je vaša pokožka trochu citlivá, bude pre vás pravdepodobne tou lepšou voľbou. Keďže je jemnejší, Instant Facial sa dá používať každý deň. Ak ste kyselinu glykolovú ešte nepoužívali, stále vám odporúčame začať pomalšie.

 

Aké ďalšie výhody ponúka pílingové tonikum?

Tam, kde fyzický peeling môže určite pomôcť odstrániť všetky voľné mŕtve bunky z povrchu pokožky, nebude postupne odbúravať „lepidlo“, ktoré ich tam drží, ako to urobí kyselina glykolová. Okrem toho je kyselina glykolová tiež schopná preniknúť hlbšie do pokožky, kde vytvára vlnu regenerácie v bunkách a stimuluje tak jej hojivé procesy, ktoré vytvárajú kolagénové vlákna, ako aj produkciu kyseliny hyalurónovej. Okrem toho dokáže kyselina glykolová so sebou doručiť aj ďalšie ingrediencie hlbšie do pokožky, čo ešte viac zvyšuje jej výhody.

 

Nie ste si istí, ktoré z našich exfoliačných toník je najvhodnejšie pre vašu pokožku? Sme tu, aby sme pomohli! Požiadajte o telefonickú konzultáciu ohľadom vašej pokožky.

Komentáre (0)

Produkt pridaný do zoznamu obľúbených
Produkt pridaný do porovnania