Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

TRIPLE ACTION CLEANSER

BALANCING CLEANSER

CLEAR SKIN KIT

ČISTENIE

ROBÍŠ TO ZLE? AKÉ SÚ NAJČASTEJŠIE CHYBY?

Čistenie je jedným zo základných kameňov správnej starostlivosti o pleť. To je to, čo udáva tón, ako bude vaša pokožka znášať následné ošetrenia, takže je to niečo, čo určite chcete napraviť. Verte tomu alebo nie, s týmto zdanlivo jednoduchým krokom ľudia robia veľa chýb. Pozrime sa.

Chyba 1: Čistenie iba raz denne

Každý má svoj vlastný prístup ku kúpaniu; niekto z nás sa sprchuje ráno a večer, niekto iba ráno, iný iba večer. Sú dokonca aj takí, ktorí tu a tam môžu preskočiť deň. Bez ohľadu na vašu pravidelnú sprchovú rutinu je dôležité, aby sme si umývali tvár ráno aj večer, ako aj po cvičení, pri ktorom sa môže nadmerne potiť.

Začnime večernou očistou. Toto nebude nič, čo ste nikdy predtým nepočuli! Na konci dlhého dňa je skutočne dôležité zmyť všetku špinu a prach, ktorým sme boli vystavení po celý deň a zbaviť sa všetkého make-upu alebo iných produktov.

Ale vaša pokožka je potom pekná a čistá, však? A všetko, čo bežne po sprchovaní budete robiť, je sedieť na gauči predtým, ako sa vyspíte, takže ďalšie čistenie ráno je určite zbytočné? Či už si to uvedomujete alebo nie, pri spánku sa budete potiť. Pot je slaný a môže to zmeniť pH vašej pokožky, narušiť vašu ochrannú bariéru a viesť k vyrážkam. Ale aj keď sa nepotíte cez noc, vaša pokožka prejde opravnou fázou, ktorá zahŕňa vylučovanie odumretých buniek. Ak používate exfoliant, ako napríklad Liquid Gold, toto sa urýchli. Keď sa zobudíte, tieto odumreté bunky môžu byť stále prilepené k vašej tvári. Čistením zaisťujeme, že sa budú odstraňovať rýchlejšie a efektívnejšie, takže denné ošetrenie, ktoré používate, je efektívnejšie.

Očistenie po cvičení je opäť len na soľ v pote. Namiesto toho, aby ste to nechali sedieť na pokožke a spôsobovať vyrážky, odporúčame vám umyť si tvár (a celé telo!), Aby ste čo najskôr dostali späť do rovnováhy pH pokožky.

Chyba 2: Predtým, ako si odlíčite make-up, namočte si tvár

Áno, čítate správne. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď svoj čistiaci prostriedok použijete na suchú pokožku a necháte ju pracovať tak, aby odbúrala produkt a make-up na pokožke. Potom ju opláchnite teplou vodou a vykonajte druhé čistenie. Mnoho z nás pred čistením skočí do sprchy alebo si postriekajú tvár, ale voda na vašej pokožke môže skutočne znížiť účinnosť čistiaceho prostriedku pri rozklade produktu a make-upu.

Chyba 3: Iba jedno čistenie

Dovoľte nám predstaviť zlatý štandard v čistení, dvojitú očistu. Čistením našej pokožky dvakrát zakaždým, keď to robíme, zabezpečíme, že vylúčime všetok make-up a akúkoľvek inú špinu, ktorá by sa na nich mohla držať, a tiež vrátime našu pokožku do správnej pH zóny. Vieme, že sa znova pozeráte na chybu číslo 2. Nie, nemusíte si medzi očisteniami sušiť tvár. Ak použijete prvé očistenie na suchú pokožku, druhé už bude účinné aj na vlhkú.

Chyba 4: Čistenie iba prstami

Uvedomili ste si niekedy po očistení, že vám na tvári stále visia nejaké zvyšky makeupu a pýtali ste sa prečo? Ak si jednoducho dávkujete čistiaci prostriedok na končeky prstov, vtierate si ho do tváre a potom ho opláchnete, je to pravdepodobne odpoveď.

Predstavte si, že varíte, po dokončení nalejete do panvice trochu odmasťovacieho prostriedku, rýchlo ho prstami pretriete a očakávate, že všetky zvyšky oleja a jedla úplne zmiznú? Rovnako to prebieha na vašej pokožke! Aby ste maximalizovali účinok čistiaceho prostriedku, odporúčame vám pri čistení použiť bavlnenú handričku. Nič príliš drsné alebo škrabľavé, naše mäkké ekologické bavlnené utierky sú na to ideálne!

Chyba 5: Používanie nesprávneho typu čistiaceho prostriedku

Ako sme už diskutovali predtým, existuje niekoľko rôznych typov čistiacich prostriedkov a každý z nich môže vašej pokožke ponúknuť rôzne výhody okrem toho, aký z nich máte pocit. Aj keď často existuje niekoľko čistiacich prostriedkov vhodných pre váš typ pleti, je tu jeden, ktorý nie je nikdy správny. Ak stále používate penový čistiaci prostriedok, je čas na zásah!

Ak ste ešte nepočuli naše obľúbené príslovie, bubliny patria do vášho šampanského, nie do vášho produktu na čistenie pleti! Už vás môžeme počuť protestovať. Vieme! Páči sa vám ten piskľavo čistý pocit, ktorý dodajú pokožke a jednoducho nemáte pocit, že ste ju správne vyčistili, ak použijete nepenivý čistiaci prostriedok. Kontrola reality: to, čo hovoríte je, že sa vám páči, ako sa vaša pokožka cíti, keď ste ju úplne zbavili ochrannej bariéry a nechali ju bezbrannú proti vonkajším škodlivým vplyvom a úplne obnaženú vyrážkam a dehydratácii. Už to neznie tak dobre, že?

Použitím nepenivého produktu na čistenie pleti, ktorý neobsahuje drsné povrchovo aktívne látky, umožňujeme našej pokožke návrat k vyváženému pH a udržujeme ju hydratovanú a chránenú. Znamená to tiež, že vaša pokožka bude lepšie pripravená prijať akékoľvek ďalšie účinné látky, ktoré následne použijete, a zníži tak riziko narušenia ochrannej vrstvy.

Komentáre (0)

Produkt pridaný do zoznamu obľúbených
Produkt pridaný do porovnania