Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

KROK 1 V STAROSTLIVOSTI O PLEŤ

SPRÁVNE ČISTENIE MÔŽE BYŤ NAJCENNEJŠÍM PILIEROM VAŠEJ KAŽDODENNEJ RUTINY.

Aktivujte svoju rutinu: krok 1 v trojstupňovom prístupe

Niet pochýb o tom, že starostlivosť o pleť je čoraz vyspelejšia a sofistikovanejšia. Túžime po našich ošetreniach a maskách, peelingoch, hydratačných krémoch a vitamínových sérach. Jeden z najdôležitejších krokov našej dennej rutiny je však až príliš často zanedbávaný a nedocenený. Očista. Buď len prechádzame postupmi. Navlhči si tvár, nanes produkt, zmy. Hotovo, ďalej... V horšom prípade to v snahe ušetriť čas úplne preskočíte. Nie tak rýchlo!

Upozornenie: Správne čistenie môže byť najcennejším pilierom vašej každodennej rutiny.

Je samozrejmé, že čistenie je len dobrá hygiena starostlivosti o pleť. Odstraňuje make-up, nečistoty, odumreté bunky pokožky, pot, prebytočný olej a znečisťujúce látky, ktoré môžu spôsobiť katastrofu pre zdravie a žiarivý vzhľad pokožky. Ak tieto nežiaduce zvyšky nevyčistíte, môžu pokožku zadusiť - čo vedie k nepríjemným vyrážkam, rozšíreným pórom, starnutiu pokožky, dehydratácii, zápalom a matnému nerovnomernému odtieňu pokožky.

Čo však možno neviete, je to, že správne čistenie je pre zvyšok vašej rutiny starostlivosti o pleť zásadné. Použitím správneho čistiaceho produktu sa pokožke vráti správne pH a vyčistia sa póry. Vytvára sa priestor a prostredie pre prenikanie ostatných účinných látok do pleti. Jednoducho povedané, ak vaša pokožka nie je správne vyčistená, všetky tie výkonné produkty a aktívne zložky, do ktorých ste investovali, veľa neurobia. V skutočnosti môžu skončiť sedením na povrchu kože a prispievajú k pretrvávajúcej vrstve nečistôt. Potenciálne spôsobujú viac škody ako úžitku.

Ale skôr ako siahnete po silno čistiacich produktoch a spenených penách pri hľadaní toho senzačne čistého pocitu, vedzte, že niečo je nutnosť urobiť, ale nesmiete to prehnať. Agresívne drhnutie nie je, opakujeme, NIE JE vhodné.

Čo je to vlastne správne čistenie?

Správne čistenie je činnosť na vyrovnanie pH, kde pH znamená voľným prekladom „power of Hydrogen = sila vodíka“. Ako si možno pamätáte z hodiny chémie, stupnica pH sa pohybuje od 1 do 14. Všetko, čo je pod 7, je kyslé. Nad 7 je zásadité.

Zdravá pokožka je prirodzene kyslá - s priemerom 5,5. Váš „kyslý plášť“ podporuje ochrannú funkciu pokožky, ktorá zabraňuje infekciám, utesňuje vlhkosť a udržuje pokožku pevnú a pružnú. Ak je táto rovnováha vyrovnaná, pokožka funguje v optimálnom rovnovážnom stave.

Naopak, narušenie pH z tohto magického čísla môže ľahko narušiť kyslý plášť, ktorý poruší ekosystém pokožky a bude sa trápiť s prírodnou mikroflórou, ktorá zvyšuje jej imunitný systém. Tým je pleť pripravená na rast škodlivých baktérií, ktoré vytvárajú kaskádu zápalových udalostí - suchosť, napätie, šupinatosť, začervenanie, ryhy a vrásky, akné a ekzémy.

Veľa faktorov môže narušiť celistvosť plášťa kyseliny na pokožke. Interných aj externých. Všetko, čo prichádza do styku s našou pokožkou, od tvrdej vody z vodovodu po výrobky, slnko a znečistenie, ju môže narušiť. Pridajte k tomu stravu, podnebie, stres - dokonca aj vek. S pribúdajúcim rokom klesá množstvo oleja alebo mazu prirodzene produkovaného našou pokožkou, čo ovplyvňuje ochrannú schopnosť kyslého plášťa.

Asi najznámejšími vinníkmi porušenia tejto rovnováhy pH sú bohaté penivé čistiace prostriedky. Ich ťažké, príliš zásadité povrchovo aktívne látky sa pohybujú medzi pH 9 a 14 – sú zabijakom rovnováhy vašej pokožky. Odstraňujú prírodné oleje nevyhnutné pre udržanie ochrannej bariéry pokožky. Po narušení môže jeho samotná oprava trvať až 6 hodín. To je 6 hodín, keď je vaša pokožka zraniteľnejšia voči stresovým faktorom životného prostredia, baktériám a iným agresorom.

Aj keď čistiace prostriedky môžu byť najväčšími páchateľmi, pokiaľ ide o vyhodenie pH z miery, fungujú tiež ako najjednoduchší spôsob, ako obnoviť vaše pH. Preto je naším poslaním v spoločnosti Alpha-H zabezpečiť, aby naše výrobky - najmä čistiace prostriedky - rešpektovali prirodzené pH pokožky.

Objavte 1. krok nášho 3-krokového prístupu: Aktivujte.

Naše jemné, nepenivé čistiace prostriedky sú perfektne vyvinuté tak, aby odstraňovali špinu a nečistoty pri rešpektovaní správneho pH pokožky, čo umožňuje ostatným účinným ingredienciám účinnejšie pracovať a pôsobiť rýchlejšie. A to bez podráždenia.

Balancing Cleanser s Aloe Vera - pH 5,5 - 6,0

Triple Action Cleanser s tymiánom - pH 4,5-5,5

Liquid Gold / Clear Skin Daily Face Wash s Tea Tree - pH 5,2 - 5,7

Ďalšie informácie o našom trojstupňovom prístupe nájdete tu.

Komentáre (0)

Produkt pridaný do zoznamu obľúbených
Produkt pridaný do porovnania