Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

TRIPLE ACTION CLEANSER

HYALURONIC 8

CLEAR SKIN KIT

CLEAR SKIN BLEMISH CONTROL MASK

STAROSTLIVOSŤ

O POKOŽKU DOSPIEVAJÚCICH, NÁCHYLNÚ NA AKNÉ.

Takmer všetci tínedžeri majú v určitom štádiu určitú formu akné. Aj keď problematická pokožka nie je pre dospievajúcich výnimočná, môže byť nejasné, ako k nej pristupovať a kde začať, najmä keď zúriace hormóny môžu dospievajúcu pokožku nechať jeden deň suchú a druhý deň mastnú. Najlepšie je teda postupovať opatrne. Je tiež dôležité ošetrovať problematickú a preťaženú pokožku správne, pretože pri nesprávnom zaobchádzaní sa môže stať neskôr hlavným problémom zjazvenie po akné.

 

Kde začať?

 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je zistiť, čo sa presne deje s vašou pokožkou, pretože žiadne dve tváre nie sú totožné, a preto vám neodporúčame univerzálny prístup. Preto nižšie podrobne uvádzame rôzne prístupy pre niekoľko rôznych „typov“ problematickej pleti.

 

1: Narušená ochranná vrstva (bariéra) pokožky

 

Úlohou našej ochrannej vrstvy (bariéry) kože je zadržiavať vodu a odpudzovať dráždivé látky. V zásade potom, keď naša kožná bariéra funguje optimálne, pokožka vyzerá aj sa cíti zdravo a je prevažne bez akné. Ak je však kožná bariéra poškodená alebo narušená, bude problematické udržať jej hladinu hydratácie, a tým sa stane pokožka suchá, podráždená alebo začne nedostatok oleja kompenzovať nadmernou tvorbou kožného mazu - čo vedie k ešte väčšiemu množstvu vyrážok. Porušená bariéra môže tiež spôsobiť, že pokožka sa bude v niektorých oblastiach cítiť mimoriadne citlivá, ľahko podráždená alebo dokonca náchylná na začervenanie.

 

Odporúčame:

 

RÁNO

Vhodný čistiaci produkt pre daný typ pleti, Vitamín B sérum, vhodný hydratačný krém pre daný typ pleti, a UV faktor.

VEČER

Vhodný čistiaci produkt pre daný typ pleti, Hyaluronic 8 sérum, vhodný hydratačný krém pre daný typ pleti.

 

2: Trvalo mastná pleť, upchatá s pravidelnými vyrážkami

 

Ak máte problémy s trvale mastnou alebo upchatou pokožkou alebo ak trpíte neustálymi vyrážkami, je dôležité, aby ste pravidelne pílingovali, pretože prebytočné odumreté bunky môžu zhoršiť upchaté póry a dehydratovať pokožku. Väčšina ľudí s mastnou pokožkou má tendenciu vyhýbať sa hydratačným krémom, aj keď je veľmi dôležité nevynechať ani tento krok. Prečo? Pretože ak nie ste dostatočne hydratovaní, bude vaša pokožka produkovať viac oleja, ktorý kompenzuje hydratáciu. Mali by ste sa tiež vyhnúť čistiacim prostriedkom, ktoré zanechávajú vašu pokožku napnuto-čistú alebo odhalenú, a do rutiny by sa mali pravidelne zapracovávať prísady, ako je kyselina salicylová, ktoré pomáhajú vyčistiť a uvoľniť póry.

 

Odporúčame:

 

RÁNO

Clear Skin Daily Face and Body Wash, Clear Skin Tonic, Clear Skin Hydrator Gel a zvolený UV faktor.

VEČER

Clear Skin Daily Face and Body Wash, Clear Skin Tonic (každý druhý večer), Blemish Control Gel a Clear Skin Hydrator Gel.

 

3: Stredne problematická

 

Stredne problematická pokožka je úplne normálna a môže sa s ňou stretnúť veľa tínedžerov vďaka kolísajúcim hormónom. Hormóny môžu zvýšiť produkciu mazu v pokožke, čo často vedie k vyrážkam, keď sa nadbytočný maz a odumreté bunky pokožky zmiešajú a upchajú póry. Táto nerovnováha v produkcii kožného mazu môže spôsobiť množenie baktérií spôsobujúcich akné, čo môže viesť k zápalu upchatých pórov. Ľudia, ktorí majú stredne problematickú pokožku, majú tiež tendenciu mať žľazy náchylné na tvorbu väčšieho množstva mazu. Zatiaľ čo u mnohých sa toto v dospievaní prejaví, môžu sa to u každého mierne líšiť. Preto je kľúčové začať so správnou starostlivosťou o pleť včas.

 

Odporúčame:

 

RÁNO

Clear Skin Daily Face and Body Wash, Clear Skin Blemish Control Gel, Clear Skin Hydrator Gel a zvolený UV faktor.

VEČER

Clear Skin Daily Face and Body Wash, Clear Skin Tonic, Clear Skin Blemish Control Gel Clear Skin Hydrator Gel.

 

4: Lokálne problematická – len na niektorých miestach

 

Lokálne problematická pokožka je veľmi častá a často môže sprevádzať určité hormonálne výkyvy. Taktiež to možno spojiť s jednoduchým akné, ktoré je spôsobené napríklad príliš častým praním obliečok na vankúše, používaním nesprávneho make-upu a dokonca aj čistením telefónu. Výrobky obsahujúce kyselinu salicylovú, ktoré sa zameriavajú na konkrétne miesta náchylné na výskyt vyrážok, sú kľúčové pre lokálne problematickú pokožku, pretože pomáhajú urýchliť obnovu našich kožných buniek a vedú k zdravšej pokožke.

 

Odporúčame:

 

RÁNO

Vhodný čistiaci produkt pre typ pleti, Clear Skin Blemish Control GelClear Skin Hydrator Gel  (iba na postihnuté miesto) a zvolený UV faktor.

VEČER

Vhodný čistiaci produkt pre typ pleti, druhé čistenie pomocou prípravku Clear Skin Daily Face and Body Wash, Clear Skin Blemish Control Gel, použite produkt s kyselinou, ako je Clear Skin Tonic,  hydratačný krém podľa typu pleti.

 

5: Náhodné vyrážky

 

Každý sa stretne s náhodnou vyrážkou alebo dvoma, pričom v hre je toľko možných príčin. Takže aj keď si akné bežne spájame s tínedžermi, pravdou je, že každý môže zažiť vyrážky bez ohľadu na to, v ktorej fáze života sa nachádza. Preto je dôležité mať po ruke produkty Alpha Hydroxy Acid (AHA) alebo Beta Hydroxy Acid (BHA), ako je kyselina salicylová, ktoré pomáhajú vyčistiť pokožku, keď sa objavia tieto vyrážky. Pre zdravšiu pokožku sa tiež odporúča používať bahennú masku raz týždenne, aby sa z pokožky odstránili nečistoty.

 

Odporúčame:

 

RÁNO

Vhodný čistiaci produkt pre typ pleti, Clear Skin Blemish Control Gel, vhodný hydratačný krém pre daný typ pleti a UV faktor.

VEČER

Vhodný čistiaci produkt pre typ pleti, Clear Skin Blemish Control Gel podľa potreby, pleťová maska Clear Skin Blemish Conrol Mask a hydratačný krém podľa typu pleti.

 

Ak si stále nie ste istí, alebo ak chcete pre svoju pokožku získať skutočne na mieru šitý postup, kontaktujte nás a dohodnite si bezplatné online konzultácie s našou odborníčkou.

Komentáre (0)

Produkt pridaný do zoznamu obľúbených
Produkt pridaný do porovnania